Boršč recept online

Online recept na vydatný boršč z červené řepy plný vitamínů.

Boršč (pro 4 osoby)

Suroviny:

  • 1,5 litru vody
  • 200 g hovězího masa
  • 200 g vepřového masa
  • 200 g zelí
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • petrželová nať
  • 1 velká cibule
  • 150 g červené řepy
  • 1,5 dl kysané smetany
  • 2 oloupaná rajčata
  • 2 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • 1 masox

Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kostky. Do hrnce s vodou dáme koření do uzavřeného sítka (louhovač na čaj) a vložíme nakrájené hovězí maso. Maso dále vaříme. Přidáme nakrájené vepřové maso a dále vaříme do měkka. Všechnu zeleninu dobře očistíme (i cibuli), nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř uvařenému masu, osolíme. Po chvíli přidáme všechno drobně nakrájené zelí, na malé kostičky nakrájenou červenou řepu a nakrájená rajčata. Vše dovaříme do měkka. Během vaření přidáváme vroucí vodu na doplnění té, která se odpařila. Na závěr dochutíme lžící octa a masoxem, případně natí petžele. Boršč servírujeme v hlubších polévkových miskách a těsně před podáváním doplníme každou porci kopečkem kysané smetany.

Tip: Pokud nemáte uzavřené sítko (louhovač na čaj), tak svařte v malém hrnečku, ve 2 dl vody, bobkový list, pepř a nové koření. Pak vývar z koření vlijte přes cedníček do polévky.

Boršč recept

Oblíbené recepty:

Kuřecí maso – grilování recepty Zelňačka s klobásou Bramborový salát Nepečený dort z kysané smetany

Další recepty zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *