Babovřesky (2013)

Babovřesky

Česká komedie od Zdeňka Trošky Babovřesky zavede diváka do vesničky, která se jmenuje Babovřesky. Babovřesky je malebná vesnička v Jižních Čechách. Do vesnice přijel mladý farář Petr Šoustal (Lukáš Langmajer), který s křesťanstvím nemá moc společného. Na faráře se obrací nejedna místní babka, která potřebuje nutně vyřešit „důležitý“ problém. Farář to v této vesnici nemá vůbec jednoduché. Do Babovřesk přijíždí i sestra faráře Ivana Jeřábková (Lucka Vondráčková), která dostala práci sekretářky na místním obecním úřadě. Ivana bydlí u bratra na faře, což místní drbny vede k závěru, že se jedná o farářovu milenku a fara je pelech hříchu. Ve vesnici se též nachází prastará vila s pozemky, kterou chce pozůstalí zrekonstruovat, a která je prý prokletá. O pozemky má zájem starosta a jeho příbuzný, kteří zde chtějí vybudovat autobazar.

Ve filmu exeluje jednoduchý (a ubohý) humor, který maji rádi jednoduchý lidé. Nic pro normálního člověka. Navíc Troškovo zesměšnění křesťanství je ubohé. Co také jiného čekat od úchylného homosexuála, který soustavně nahání mladé kluky.

Film režíroval Zdeněk Troška. Ve filmu hrají: Lukáš Langmajer, Veronika Žilková, Lucie Plekancová Vondráčková, Jana Synková, Miro Noga, Jitka Sedláčková, Lucie Bílá, Jiří Pecha, Pavel Kikinčuk, Jan Dolanský, Jan Kuželka a další.

Babovřesky

Babovřesky

Babovřesky

Babovřesky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *