Anonymní surfování s JonDo

JonDo je méně známý německý nástroj, který slouží ke skrytí počítače v síti internet, a který se v podstatě chová jako proxy server. Vše funguje tak, že IP adresa počítače (internetového připojení) se automaticky přesměrovává na jednu statickou adresu, kterou současně sdílí víc uživatelů. Když do internetového prohlížeče zadáte název webové stránky, kterou chcete navštívit, tak síť automaticky použije kaskády serverů, čímž se skryje vaše reálná IP adresa. Veškerá přenášená data jsou samozřejmě šifrovaná. Pokud z nějakého důvodu nechete používat JonDo, tak stačí ve Firefoxu jednoduše přepnout na vysoce kvalitní anonymizační síť TOR (The Onion Router).

Nástroj JonDo je dodáván pro operační systémy: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Linux, MacOS a dokonce i jako Java aplikace.

Použití této anonymizační sítě je sice zdarma, avšak nepočítejte s tím, že rozsah free adres bude rozsáhlý. Navíc se často jedná jen o německé IP adresy. Pro větší rozsah služeb (plná rychlost, větší rozsah IP adres…), lze zakoupit prémiový účet, což je ale nesmysl, protože ale tím by automaticky končí ta pravá anonymita…

JonDo pro Windows –  http://anonymous-proxy-servers.net/downloads/JonDoSetup.paf.exe
JonDo pro Linux – http://anonymous-proxy-servers.net/downloads/jondo_linux.tar.bz2
JonDo Java aplikace – http://anonymous-proxy-servers.net/downloads/JAP.jar

Nefunguje download? Kontaktujte admina a on to spraví 🙂

JonDo

Proxy server Anonymouse.cz

Proxy server Anonymizer.in

Související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *