Anna Janatková & Otakar Tomek

Ve středu 13. 10. 2010 se ztratila nezletilá Anna Janatková. Ten den její matka ohlásila na policii její pohřešování. Policie okamžitě zahájila rozsáhlé pátrání po dítěti.  Tělo malé Aničky bylo nalezeno (až po pěti měsících) v pražské Troji – poblíž místa, kde se už na podzim našly klíče, mezi rozestavěnými domy v ulici Pod Havrankou. Pitva prokázala, že malá Anička zemřela násilnou smrtí. Vrah jí uškrtil a prorazil lebku kamenem.

Z tohoto hrůzného činu byl podezříván Otakar Tomek, který sám přiznal, že se v Troji pohyboval a nalezl tam Aniččin batoh, na kterém bylo později nalezeno jeho DNA. Což byl ale nepřímý důkaz, proto policie Tomka propustila. Poté, co bylo objeveno tělo Aničky, byl Tomek okamžitě zadržen policií (obviněn z vraždy a znásilnění) a umístěn do pražské vazební věznice, kde se však pokusil o sebevraždu a v nemocnici zemřel.

Podívejte na video z výslechu Otakara Tomka:

Nahlásit nefunkční video

5 komentářů u “Anna Janatková & Otakar Tomek

  1. Pro mě je tento muž nevinný.Kdo by unesl,kdyby byl na svobodě a lidé by na něj řvali vrahu atd…

  2. darktrainer:

    Každý občan by měl brát tohoto člověka za nevinného (vina nebyla prokázána). Každý si však může udělat vlastní názor…

    Obvinění je složitá věc. V této situaci si vždycky vzpomenu na moji sousedku – zdravotní sestru. Jednou se jim v ordinaci něco ztratilo a lékařka a ona obvinila z této krádeže uklízečku, nicméně později se prokázalo, že kradla lékařka, která je v nemocnici desítky let…

    Tím nechci říct, že Tomek Aničku nezavraždil, pravdu se ale už pravděpodobně nikdy nedozvíme 🙁

  3. Udělali z Otakara obětního beránka,nehci jej hájit,to že kradl je jistá věc,ale obvinit někoho z vraždy bez přímých důkazů,jeho DNA na těle Aničky nenašli,je sprosté,jak můžou tvrdit,že ji znásilnil?

  4. Dle mého názoru se policii velmi hoí, žre O.T. nežije.Také škole se to hodí.Vypočítal jsem,že tu chybí asi 45 minut a tak jsem uvažoval, že musely mít děti jen 4 hodiny tedy do 11h40 ne 12h35.Také že vyšlo najevo, ikdyž to škola tají a policie,jež vyšetřování uzavřela dle metody skončilo a zapomeňte, to nechce již nijak komentovat. ale inv. novináři vytahli z dětí 4A , že jim vskutku hodina odpadla a není vyloučeno,že dívky odešly o něco dříve, než si toho pedagog všiml.Také není pravda,že touto cestou(Pod Písečnou) chodila pravidelně. Ona se hrozně bála chodit sama a vždycky šla hned na tramvaj(na Hercovku).Ale ten den bylo pěkně a tak si chtěla povídat s kamarádkami Viktorka Lenka Lucka a proto šly touto cestou, jelikož se jí nechtělo , tím že doprovodila kamarádky až ke školce Pohádka , a odtud pak do křižovatky zpět s Pod Písečnou .Takže naplánovat si , že ji potká , dost dobře nešlo, jelikož především nešlo naplánovat hezké počasí na den 13.10.2010 . Takže mohl čekat i na jiný den , ale jistotu ,že půjde tudy, by neměl. Takže to mohlo být i jank, kdy on měl jen určitý úkol.Navíc na vykradení domu by pouze klíče nestačily , jelikož je střežen i elektronicky a musil by nejprve deaktivovat systém a to by s těmi klíči nešlo , neznal kód .Takže to je velmi podivná konstrukce.
    Myslím ,že ani pohozená lahev a pohozené klíče, (asi dva z nich chyběly a kroužek ohnutý) , nesvědčí o pečlivém ukrytí .Navíc lahev nenašli policajti , ale pan Janatka a protože její nález znamenal buď nehodu , ču trestný čin, proto to policajti přijali ihned (hlášení) a mohlo se to dostat na web ve 13h10 jako první zpráva o pohřwšování vůbec .
    „www.aztli.wordpress.com/2011/04/16/mista-kde-se-vyskytovala-anicka-janatkova-2“

  5. Vy mě tady všichni připadnete napalicu. Obhajujete tady někoho, kdo zavraždil 9letou dívku, proti komu je dostatek důkazů a je zcela zřetelné že to udělal. Zastáváte se jakýchsi nesmyslů, přitom si vůbec neuvědomujete, co se stalo a co udělal. Nechápu, mě připadnete absolutně napalicu a STEJNÍ JAK ON.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *