Amway videa

Kdo by neznal Amwayáky – verbíře lidí, vymývače mozků, fanatiky, lháře, manipulátory, zkrátka odpad moderní společnosti, tací někteří jsou. Osobně jsem byl přemlouván Amwayákem několik let, prostě HNUS počínání. Takhle přeci podnikání fungovat nemůže, to chápe každý rozumný a normální člověk! Moc dobře znám jejich neuvěřitelnou drzost, vlezlost a lži, jsou něco jako „jehovisti“, odporní a dotěrní.

Radím vám dobře, pokud nechcete skončit na psychiatrii, nebo přijít o své přátele či příbuzné, tak se nenechte přemluvit!

Koukně se na nějaká ta amway videa…

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

Související články:

Další články o Amway na CzBlogu

Další články o Amwey na Amway-Business.cz

85 komentářů u “Amway videa

  1. Fanatik je velmi silné a hrubé slovo. Co si pod tím představit? Nekritické ztotožnění s určitou myšlenkou? Nebo její prosazování za každou cenu, i násilím? Hodně lidí zaměňuje entuziasmus, nadšení za fanatismus. Kde je hranice mezi loajálním, angažováným a nadšeným člověkem a fanatikem? Já myslím, že fanatik žije mimo realitu. Jeho mysl je zavřená. Nepřijímá žádné podněty a hájí svou pravdu do krve.
    Fanatismus je při budování Amway byznysu na škodu. Kdo chce uspět, musí mít mysl otevřenou, vzdělávat se a odborně i lidsky růst. Kdo chce uspět, musí být zaměřený na cíl. Výsledky totiž vždy odpovídají vyvinutému úsilí. Je třeba být aktivní a dělat všechny důležité věci, které jsou potřeba. Je to obchod, je to podnikání se vším všudy a to vyžaduje chladnou hlavu a silnou vůli. Je třeba umět pružně reagovat, řešit problémy, přizpůsobovat se situaci. Ale je to podnikání s lidmi, takže je třeba být nadšený. Nadšení je totiž nakažlivé a pro duplikační byznys naprosto klíčové.
    Pravda je, že člověk, který má vizi a je ochotný té vizi podřídit život se může jevit nezúčastněnému pozorovateli jako fanatik. Ale kdo chce být úspěšný, musí vždy v každém okamžiku vědět co dělá a proč to dělá. A to fanatici většinou nedokáží…

  2. hele já vydělám s amway asi tisícovku měsíčně, tolik mi na cigára stačí. je fakt, že některý lidi prostě přemluvit nejdou, jinak by to hodilo víc

  3. Amway? Dělal jsem to čtyři roky a musím říct, že Amway je šílenství, pokud někdo propadne Amway, tak tomu bezmezně věří a to je chyba. Znám plno fanatických přívrženců Amway, já už mezi ně naštěstí nepatřím – dostal jsem rozum. Dostala mě z toho jedna bezva ženská a jsem jí za to vděčnej 🙂

  4. Part:
    To jsou takový kraviny 🙂 Bezmezně věřit je chyba? Chlapče, vůbec se nedivím, že jsi to přestal dělat, ty nemáš vůbec ponětí jak důležité je bezmězně věřit, že dokážeš to, co dokázat chceš. Každý, kdo v životě něco významného dokázal, ty miliony úspěšných lidí okolo tebe, bezmězně věřili, že to také dokážou. Ti, co v sebe nevěří a nevěřili, nedokázali samozřejmě nic. Ale to znáš, žejo? Dostal jsi rozum? Prosímtě kdo Ti tohle nakukal? 🙂

  5. Dobrý den, na Amway jen tak nezbohatnete, tady v česku nemají lidi peníze na tak drahé výrobky. Pokud vám někdo říká, že s Amway vydělává např. 60 tisíc měsíčně, tak mu neveřte , je to nesmysl!!!

  6. Prezentace obecné hlouposti, duplikace a papouškování převzatých nesmyslů je, bohužel, lidstvu vlastní, přirozené. Takže není dívu, že se tu také praktikuje. Jednou z největších lidských labostí, převážně praktikovanou těmi nejméně úspěšnými, je neustálé omílání mouder o věcech, o kterých ve skutečnosti nic nevědí, nechápou je. Ale kafrat o nich budou do zblbnutí s pocitem, že je někdo poslouchá, s pocitem, že někomu přinášejí nějakou službu. OMYL. Omyl, na kteří Tito lidé většinou po celý život nepřijdou. proto také jejich život vypadá tak, jak vypadá. Rozhlédněte se okolo.

  7. Posmíváte se lidem, kteří se snaží dělat něco víc, než jen čekat na zázrak. jeden moudrý člověk, kterého vy, moudří, jistě dobře znáte, kdysi uvedl do análů světovou myšlenku:

    JE LEPŠÍ NĚCO DĚLAT A NEUSPĚT V TOM, NEŽ NEDĚLAT NIC A BÝT V TOM ÚSPĚŠNÝ.

    Vy, moudří lidé českého internetu, jistě tuto hlubokou myšlenku, budující lidské úspěchy, chápete a také jistě znáte autora. ZNÁTE AUTORA?

  8. Karkulka: pokud se ja rozhlednu okolo sebe, tak vidim znacnou cast uspesnych lidi, kteri vsak s amway nemaji nic spolecneho…

  9. Bestmen:
    To já také. To je v pořádku. Pořád to ale není víc, než zhruba 10% populace. Víme? A všichni skutečně úspěšní lidé dosáhli svých úspěchů úplně stejným přístupem, který je vyžadován i u Amway. Sen, cíl, úsilí, vzdělávání, víra. Bez těchto faktorů neexistuje skutečný úspěch. A je úplně jedno, v jaké lidské činnosti je používáš. Amway s tím nemá nic společného. Amway je jenom jedna z mnoha příležitostí. Má jen celou řadu nesporných výhod na rozdíl od těch „standardních“ příležitostí.

    Polož si jednoduchou otázku: komu pomůžeš tím, že sem vložíš videa, kde se vyjadřují zcela obyčejní lidé k něčemu, co vůbec nepochopili? Pokud je odpověď NIKOMU, pak jsi udělal tu nejošklivější věc, jakou jsi udělat mohl. A bůh to vidí.

  10. Zdravim, jsem u Amway 2 roky, hodi mi to kolem 10 tisic cisteho mesicne. Staci naslouchat lidskym potrebam, byt proaktivni a byt zameren na reseni pro klienta – samozrejme ale porad v ramci obchodu. 😉 Nabizim kvalitu a nestydim se za to. Vsude se tim, ze pro ne pracuji, chlubim. Vyslechnu si tu snuzku vysmechu a s usmevem na rtech se v duchu tesim na dalsi penize 🙂 Jsem rad za kazdy negativni nazor – o konkurenci mene, dekuji 🙂

  11. Encore: takze predpokladam, ze mas živnostensky list, platis za sebe zdr. a soc. pojisteni – minimalni zalohy pro rok 2010 jsou 3.332 Kc/mesic (1.731 socialni, 1.601 zdravotni). Dan z prijmu, naklady na ucetnictvi, telefon, internet, kancelar, leasing vozoveho parku…

  12. Bestmen: Ne, to mi platí zaměstnavatel. Myslíš, že žiju z 10 000 měsičně? 🙂 Ostatní narážky nevedou k ničemu konstruktivnímu, ukazují jen na postoj, proto je ignoruju.. 🙁 😀

  13. Bestmenku. Samozřejmě, že Ti z nás, kteří Amway prodávají také přímo, to zn., že mají registraci VPA (NVP) mají živnostenské listy. Bez toho Ti Amway statut VPA nedá. Jako profesionální podnikatel, za kterého se vydáváš, bys mohl vědět, že v případě, že máš živnost jako vedlejší příjem, tak zálohy na daně, sociální a zdravotní NEPLATÍŠ. Telefonní paušál máme v rámci VIP nabídky přes Amway v tarifech, o kterých se normálnímu smrtelníkovi ani nezdá. Řada VPA v Amway má další podnikatelské aktivity, můj živnostenský list je vydán na 5 činností. Poprvé, co vůbec reaguješ, reaguješ správně. Chci říci, že předpokládáš správně. Bohužel, škoda, že jen v tomto jediném případě. Co tvoje hekerství? Máš legální software na všech PC zařízeních? Hm? 🙂 K čemu jsou tyhle stupidní otázky? To se skutečně na nic lepšího, než nekonečná, nepodložená obvinění, tvoje hlava nezmůže?

  14. Encore, acz: pokud mas zivnost jako vedlejsi prijem, tak samozrejme pojisteni platit musis (snizene), pokud mas vyssi prijmy, coz u amway ocekavam ze zcela urcite.

    acz:
    telefonni pausal mas v ramci VIP nabidky pres Amway v tarifech? No, pak nemaj bejt ty vyrobky amway tak drahy…

    Jake moje hekerstvi? Co to placas? Myslis, ze pouzivam nelegalni software, nebo dokonce operacni system. To se hluboce mylis, protoze dneska existuje mnoho svobodneho softweru, ktery je stejne kvalitni jako ten komercni. Obdobne je to u svobodnych operacnich systemu, napr. Linux. Neni to spis jinak? Podle sebe soudim tebe…

  15. Paušaly mobilů u Amway jsou od O2. Díky Amway, jelikož jsme v ČR korporace 30 000 klientů, máme od O2 supertarify, něco jako bychom byli třeba velká společnost, třeba České dráhy. Díky tomu máme od O2 tarify, které má v republice prostě málokdo. A naši rodinní příslušníci také. To platí O2, nikoliv Amway, nebo zákazníci Amway. To bys mohl vědět, co je to VIP klientela pro mobilní operátory. A takových výhod máme v Amway celou řadu. To víš, vypatlaní vymývači a sektáři se holt umějí obracet 🙂

  16. KARKULKA: AHOJ KARKULKO, NEMÁŠ NÁHODOU JEŠTĚ JINÉ TABULKY K POROVNÁNÍ VÝROBKŮ JAKO JE GLISTER VODA? MOC BY MI TO V PODNIKÁNÍ POMOHLO. VŘELÉ DÍKY. MAREK 😉

  17. Ahoj, musím konstatovat, že výše uvedená videa jsou zmanipulovaná. Střihem videa se zabývám několik let a ze své zkušenosti vím, že pokud člověk chce, dá se vytvořit z čehokoli cokoli.
    Jsem si jistý, že bych dokázal sestříhat video záznam třeba z nějakého fotbalového utkání, který by rovněž vypadal jako sjezd sekty.

    Mimojiné moc fandím tomu klukovi, který na jednom z videí obhajuje svůj postoj. To je další příklad toho, jak jsou někteří lidé egoističtí a dívají se na věci jen svým pohledem.

    Již v některém jiném komentáři jsem psal, že každý člověk může mít svůj názor, ale každý názor se dá říct tak, že to druhého člověka nesrazí k zemi.

    Kdybyste před 30 lety přišli s nápadem, že internet ovládne svět a že je v tom obrovskej potenciál, tak by vám mnoho lidí něvěřilo. Ale
    dnes tomu tak je a lidé kteří to tenkrát viděli jsou dnes milionáři.

    Kuba

  18. Kuba: ne ze bych to mu klukovi z videa nepral, ale realita je naprosto jina – malo komu se podari s amway vydelavat opravdu velke penize, myslim, ze to vis stejne dobre jako ja 😉 . Znas snad 50 lidi, ktery vydelavaji s amway velke penize (statisice mesice)?

    Myslim si take, ze moc dobre vis jak to na setkani amwayaku chodi. Ty videa jsou toho dukazem…

  19. Bestmen: je mi líto, že to musím psát, ale to je lež. Ani na jednom setkání s Amway jsem nikdy neviděl, že by se lidé chovali jak stádo ovcí.

    Pamatuješ, co jsem psal v jednom z jiných komentářů? Mé závazky jsou, že nikdy nelžu! A za tím si stojím.

    Každé video je jako článek v časopise. Stejně jako redaktor může napsat informace pokřiveně, tak i autor videa může sestříhat video tak, že působí odpudivým dojmem.

    Ano já znám (ne osobně, ale vím o nich) víc než 50 lidí, co vydělávají s Amway dobré pěníze. Oni totiž dobré pěníze můžou být i 10000 měsíčně.

    Lidé, co kritizují toho kluka jsou sobečtí a hloupí. Místo, aby mu vysvětlili, proč si myslí, že Amway nefunguje, tak ho shazují. Měli by být rádi, že nesedí a nehulí v parku s kámošema, ale snaží se vytvořit něco trvalého.

    Ještě na závěr napíšu jednu větu, kterou jsem nedávno slyšel diamanta, který nedávno umřel: Jediný, co jsem dělal je, že jsem ukazoval lidem, jak mohou lépe žít. A když se dnes podívám, jesti to stálo za to, ano stálo.

    Kuba

  20. Kuba: netvrdim ze lzes. Pouze si to nechces pripustit, casto si procitas materialy amway, cedecka…

    Nezlob se na me, ale zminenych az 10.000 Kc nejsou dnes zadne penize, zejmena ne v podnikani. I kdyz delas treba amway na vedlejsak, tak musis za sebe platit zdr., soc. pojisteni, dan (i kdyz ses nekde zamestnany). To nepocitam dalsi naklady – kancelar, internet, auto … Nemuze se to vyplatit.

    Toho kluka nekritizuju, vim ze na to casem prijde sam. Drtiva vetsina lidi proste v amway nevydela prakticky nic – jenom kupuje prumerny vyrobky, ktery jsou predrazeny – a o to firme amway prave jde …

  21. Kuba:
    A kdo říká, že se chovají na tom videu jako stádo ovcí. Můžeš to pojmenovat eufemismem: Je to skupina lidí, která se právě veze na stejné radostné emocionální vlně. A tohle už určitě z meetingů Amway znáš. No, ale netvrdím, že zdálky to zase nemůže vypadat jako stádo ovcí 🙂
    Mimochodem, sám jsi nakousl jinou zajímavou věc: zemřelý diamant. Pokud totiž vybuduješ nějaký byznys, máš aspoň nějakou šanci předat ho na sklonku života svým potomkům, aby mohli pokračovat a dál ho rozvíjet. U Amway nemůžeš předat nic. Tvůj byznys se prostě vypaří současně s tebou.

  22. maurone, četl jsem tvůj příspěvek pod jiným článkem, kde jsi napsal, že informace statistice úspšnosti je největší know-how (což je samozřejmě pochopitelné, když se člověk doví, že importéří vozů rádi reimportují pro zkreslení statistik :mrgreen: ).
    Ale zde o úmrtí diamanta píšeš něco zcela jiného, než se udává v příspěvcích od příznivců Amway. Ti všichni jako podporu pasivního příjmu udávají přechod na dědice.

  23. Zdeněk:
    No asi to bude tím, že nejsem příznivcem Amway 🙂
    Ale doopravdy: tak tu pozici zdědit lze, ale příjem z ní budou ti potomci mít jen když se taky kvalifikují – tedy tvoří svůj vlastní obrat. Pokud se ovšem na práci účastnit nechtějí, mají smůlu, bonusy bude čerpat první kvalifikovaný nad nimi.

  24. Mauron: Je mi líto, že si to myslíte. Mám za to, že máte málo informací, což je upřímně pouze vaše chyba.

    Bestmen: Přemýšlím, co odpovědět na váš komentář.
    Druhý odstavec) Napřed tvrdíte, že si vetšina lidí nevydělá nic a potom, že 10 000 nejsou žádné peníze. S těmi poplatky se samozřejmě mýlíte. Já neplatím nic z toho, co jste zde napsal.
    Třetí odstavec) Opět musím konstatovat, že s kvalitou výrobků nemáte pravdu. Já neustále potkávám lidi, kteří jsou s Amway spokojeni a co se týče cen, myslím, že to jsme už řešili na jiném místě v tomto fóru.

    Kuba

  25. Kuba: netvrdim, ze vetsina lidi nevydela nic, ale hodne malo. Hodne malo je i 10.000, pokud vezmu vsechny naklady na podnikani (kancelar, internet, vozovy park, ucetnictvi…). Pokud je nekdo napr. zamestnany a podnika na zivnostensky list (ZL), tak musi platit zdr., soc. pojisteni na ZL. Pravda je ale takova, ze ne v plne vysi. Tohle vim na 100%, protoze se tomto vyznam! Nejdriv, nez neco napises, tak si to over. Jedina moznost, kde se neplati zdr., soc. pojisteni (u VPP) je Dohoda o provedeni prace, kde se plati jenom dan.

    Muj nazor na amway vyrobky je jasny, ty mas odlisny, to respektuju. Jenom bych docela bral prohlaseni, ze najake vyrobky jsou lepsi a jine zase horsi. To by bylo pro ctenare vic uveritelny. Tohle maximalisticky vychvalovani je nerealny a neverohodny …

  26. Dostal jsem zajímavej nápad napsat zde do fora pár faktů. Tím nechci nikoho konfrontovat, ale pouze vyjasnit fakta.

    – Drtivá většina lidí, kteří kritizují Amway, se s firmou Amway nikdy nesetkala. Setkali se pouze s lidmi, kteří v daný moment firmu jakožto vlastníci podnikání reprezentovali.

    – Nemáme kouzelné výrobky, ani žádné zázračné masti:) Máme výrobky, kde se klade důraz na kvalitu místo kvantity. Rovněž zdroje surovin jsou kvalitní, posuďte sami. Artistry kosmetika používá suroviny od firmy Nutrilite, která vlastní 60 000 akrů bio farem v Americe. Firma Nutrilite používá koncentráty z rostlin, což je nejlepší, ale zároveň nejdražší metoda získávání užitečných látek.

    – Rusko je nejrychleji rozvíjející se trh Amway. Letos dosáhli obratu 2 miliardy dolarů. V Číně, kde každý jiný business upadá, Amway podnikání roste. V Jižní Americe je v současnosti 21 diamantů. Většina lidí, kteří žijí v Jižní Americe jsou velice chudí, a přes to i zde se rozvíjí business velmi dobře.

    – Amway každoročně podporuje charity po celém světě částkou 70 milionů dolarů.

    – Amway vytváří svobodný trh, svobodné podnikání. Zlepšuje ekonomiku. Většina firem za posledních pár let, kdy máme krizi a všude se propouští, se svým obratem klesla. Jediné dvě firmy dokázali obrat zvýšit o milion dolarů. Jsou to firmy Google a Amway.

    – Yager group systém učí lidi finanční inteligenci. Amway je nejúspěšnější franchisový systém na světě.

    – Je zde velká garance výrobků a obchod je postaven na neomezeném modelu.

    Takto bych mohl pokračovat, je toho mnohem více. Na závěr ještě můžu podotknout, že Amway business vybuduje 100% těch, kteří chtějí. S tím se pojí, že 100% těch, kteří nechtějí tak business nevybudují.

    Kuba

  27. Bestmen: Za každých jiných okolností byste měl jistě pravdu a jsem rád, že jste kritický. Já žádné auto nemám, kancelář nepotřebuji, internet bych platil tak jako tak, učetnictví za mě dělá firma. Jsem student, a proto za mě všechny poplatky platí škola.

    Firma při startu v podnikání nabízí lidem možnost, kdy dle jejich svobodného rozhodnutí mohou být bonusy vypláceny jinak. Je to složitější a nemá smysl to zde vysvětlovat. Vše je samozřejmě legální.

    Kuba

  28. Bestmen: Dobře, s tím souhlasím. Mám své stránky a tam ten článek zveřejním taky. Díky za možnost. Je vidět, že jste fér chlap.

  29. Kuba: ja mam vozu hned nekolik, samozrejme jsem je kupoval jako nove (tedy ma firma). Podnikam standartne. Ale to je irelevantni.

    Ucetnictvi za tebe dela firma? A to se pysnite tim, ze jste podnikatele?! Vim, ze amwayaci radi „lapaji“ studenty, protoze jsou snadnou koristi a bez zkusenosti. To vis, ja podnikam radu let, poznal jsem mnoho lidi a mam bohate zkusenosti. Takze na me nejaky amway oblbovac nezapusobi…

    ten e.mail co jsi zadal je platny? Poslu ti na nej prihlasovaci udaje

  30. Bestmen: Já vám to moc přeju, ale nesuďte mě podle toho, že studuji. Víte mladí lidé dokáží uvažovat jasně a bez konceptů.

    Ten e-mail je platný, pošlete mi informace tam, děkuji.

  31. Sakara, už jsem se zase chytil do pasti diskuze, ač jsem nechtěl.

    Kuba: v době krize měla i česká Amway pokles, jak ostatně vyplývá z oficiálních materiálů.
    A to je ten problém, proč se pro mě takový diskutér stává neseriózním.

  32. Zde bych rád upřesnil Bestmenovu obvyklou manipulaci:

    Kuba: napis svuj vlastni clanek o amway, ja ti to umoznim a zde zverejnim. Diskutovalo by se tak u clanku, ktery napsal amwayak! Nabizel jsem toto – ACZ https://czblog.cz/amwayak-nemam-rad-normalnost-desi-me/ JA JSEM JEDNOZNACNE PRO. VUBEC SE TOMU NEBRANIM! JSEM VELICE OTEVRENY VSEM!!!

    Ale nemel zajem …

    Muzu ti vytvorit ucet redaktora. Sam si clanek napises a zverejnis

    Tak především si Bestmen kladl podmínky, co se v tom článku nesmí objevit. Nic takového, jako „redakční přístup“ mi nenabídl. Za takové situace by bylo zbytečné jen opakovat to, co je již napsáno na mnoha stránkách, na které jsem mu předal odkazy. On je ale ignotoval. Jakou má logiku přepisovat to samé po STÉ? Žádnou. Věrohodný text, resp. odpověď na Bestmenovu nabídku máte zde:

    „hello,
    pokud budes chtit napsat clanek o amway, tak se mi ozvy, jsem ochoten ho zverejnit na czblogu. Trvam na tom, aby v nem nebyla ani zminka o czblogu, me osobe, komentarich, linky na jine stranky czblogu…
    Napis clanek o amway z tvojeho pohledu, tve presvedceni, skutecnosti, bez urazek, arogance…
    Docela bych byl rad, kdyby tam zaznelo neco podobneho „amway v 90. letech min. stoleti byla jina nez nyni“, ale neni to podminka. Ale je to fakt…

    Moje reakce na nabídku sepsání článku o Amway:

    „Ale takových „článků“ už bylo napsáno. Stačí si je jen doopravdy přečíst a zamyslet se nad nimi. Nic víc to nepotřebuje. Jeden z nejsmysluplnějších:
    „kvalitni.vyrobce.cz“
    „Psát znovu to, co už bylo tolikrát napsáno, nemá žádný smysl. Není to potřeba. Jen bych opakoval to, co už dávno předemnou udělali jiní. Tyto informace si můžeš vytáhnout odkudkoliv. Je jich na internetu možná stejně, jako těch negativních pomluv.“

  33. Zdeněk: díky za informace. Já mám jiné „lidovky.cz/firme-amway-cr-roste-zisk-0hy-/ln_noviny.asp?c=A091023_000064_ln_noviny_sko&klic=233888&mes=091023_0“

    Navíc pokud jsem psal o obratu, nepsal jsem o Amway ČR ale celkově ve světě.

    Kuba

  34. Kuba:

    stejny zdroj jako mas ty (lidovky.cz)…

    „Multilevelových firem, které své produkty nabízejí přímým prodejem, funguje v Česku hned několik. Psychologové a sociologové se shodují, že především systémy motivačních školení mohou vést až k sektářské závislosti. PRAHA Mezi nejznámější multilevelové podnikání patří v tuzemsku Avon a Amway….“

    Cely clanek zde: lidovky.cz/obchod-ktery-konci-i-zavislosti-dnu-/ln_noviny.asp?c=A090320_000008_ln_noviny_sko&klic=230627&mes=090320_0

  35. Je mi líto, že to musím říct. Jeden odborník říká to, druhý zase tamto. Mě je to fuk, protože tomu nepřikládám žádnou důležitost. Nikdo z nás není svatý a všichni se můžeme mýlit.

    Přátelé, všimněte si, že v článku na Lidovkach se opět dokola probírají pomluvy, předpojaté názory a fámy, které jsme já nebo jiní znalí lidé ať už tady na blogu nebo jinde v jiných článcích buďto řešili a nebo vyvrátili rozumnými argumenty. A proto to již nebudu komentovat, to je pořád dokola.

    Že to je pyramida, letadlo, shánění lidí. To jsou námitky, které již není třeba řešit. Rozumný člověk se vyznačuje tím, že umí sáhnout po těch správných informacích.

    Hezký den
    Kuba

  36. Bestmen:

    Klasická odpověď od člověka, který naprosto nechápe co se okolo něj děje, jak svět funguje:

    Novinařina: – novináři – zaměstnanci.

    Naprostá většina lidí NAPROSTO NAIVNĚ VĚŘÍ, včetně tebe, Bestmene, že KDYŽ JE NĚCO V NOVINÁCH, NEBO V TELEVIZI, tak je to PRAVDA, nebo FAKT. No, je to jedna z největších bláhovostí a iluzí současného lidstva, která má na svědomí stav, který je všude okolo.

    Vysvětlím:

    Novinář A (např.JOSEF HYMPL) je „normální člověk“, chodící do zaměstnání, s klasicky uzavřenou palicí, vyškolený a vycvičený establišmentem a vzdělávacím systémem současné moderní doby (100 let starým). Dělá to, co mu majitel podnikání zadává, píše články. Dělá to proto, aby zaplatil složenky, uživil rodinu a zajel si na dovču. Jeho vědění a chápání je poskládané z informací, které mu zprostředkovává současný systém. O MLM neví nic, obecný názor na MLM zná z obecných zdrojů, stejně jako obecné zprávy prý psychologů. (neexistuje skutečně žádný psychologický rozbor, skutečně opravdových psychologů, kteří by kdy vytvořili závěr, ž MLM systémy mají nějaké závadné praktiky a postupy a definovali které).

    Takže použije obecně známé fráze a vytvoří článek. Velmi normální, standartní normálnímu čtenáři, který jej odkýve, protože ani on o problematice nic neví. Zase se našlo něco, kvůli čemu je negativní a neinformovaný čtenář nasrán na celý svět, protože to nco určitě může za to, že zrovna on se nemám tak jako jiní.

    A tak máme v novinách další NESMYSL, z pera nějakého zaměstnance, který ani netuší o čem vlastně píše. A vy, lidé normální, tomu všemu věříte a podle toho také žijete. Díky, nechceme. To raději nebudeme pro Vás normální. My jsme normální především sami pro sebe. A to je pro nás nejdůležitější. A co si myslíte vy, jen nám rybám úplně fuk.

    Novinář B, (např.Radek John) naopak svůj život neobětoval pro zaměstnavatele, ale sám vytváří vlastní hodnotné podnikatelské záměry a aktivity. Ví sám nejlépe, jak je pro dosažení vytýčených cílů naprosto nevyhnutná motivace, vzdělávání, hledání odpovědí na otázky, ale především otevřenost. Do uzavřené palice se nic pozitivního nedostane, takže není možné někam skutečně dojít. Zzavřený a negativně smýšlející člověk je především SLEPÝ a příležitost nepozná, ani kdyby jej praštila do čela.

    Takže takový otevřený a pozitivní novinář si zajede ke zdroji, osahá si téma od hlavy k patě, podívá se na výsledky, skutečnosti, materiály, strategii, porovná systém s jinými podobnými a s normálně běžně známými praktikami z lidského života. Zjistí, že naprosto všechno přesně odpovídá životu, činnosti, přemýšlení a konání každého, kdo něco buduje, vymýšlí, vytváří a je v tom úspěšný. Takže produkt a systém pochválí, má k tomu veškeré podklady. Neobjevil totiž nic, co by bylo závadné, škodlivé a nesprávné.

    A jak na takový veskrze pozitivní článek reaguje veskrze negativní veřejnost? No veskrze normálně, čili negativně. Dříve oblíbený autor se pro ně záhy stává neoblíbeným, protože napsal něco, co se jim nelíbí.

    To zaměstnanec A (JOSEF HYMPL) nedělá, ten píše pouze to, co se čtenářům líbí.

    Probuďte se. V novinách a v televize jsou pouze tyto zdroje informací:

    Ty, které tam chcete mít vy jako konzumenti a ty, které tam potřebují mít ti, co Vás ovládají. Televize je nástroj ke zbohatnutí těch, kteří je provozují. Nic víc. Vy jste pouze konzumenti, kteří to celé platí ze svého. Nic jiného tam není a vy si tento systém předávání informací ještě kompletně platíte z toho, co vyděláte. To je skutečně velmi šikovně vymyšlená manipulace, bohužel normálními lidmi považovaná za NORMÁLNÍ 🙂

    Já bych řekl, že je to zajímavé téma na NEŠVAR. Ale na tomto blbblogu bohužel není nikdo, kdo by byl schopný se jej ujmout. Bestměnovy schopnosti jsou omezené maximálně na Amway. Dál už jeho schopnosti končí.

  37. Kuba:

    samozrejme, ty zde neco napises, ja ti budu oponovat, ty vlozis link, ktery amway obhajuje, ja vlozim link, ktery rika opak. A takto to muze jit furt dokola…

    Proto ocekavam tvuj slibeny clanek – pohled na amwayactvi z pohledu amwayka 😉 Uz to bude skoro mesic a furt nic 🙁

    acz:

    netvrdim, ze v mediich jsou vsechny informace pravdive. Nektere informace pravdive jsou, jine ne… Necht si kazdy prebere…

  38. Bestmen:

    Tak mělo by tě trknout alespoň to, že stejný „plátek“ klidně vydá dvě naprosto rozdílné úvahy na stejné téma. Už jen to je námět k hlubokému zamyšlení. Víš, není třeba chodit daleko, abychom rychle pochopili, kde čerpáš inspiraci ke svým „tématům“ a jejich obsahu 🙂

    nemá smysl Ti dávat jakékoliv rady, ale je možné konstatovat. Jedno čínské přísloví říká:

    „Lidská mysl, je jako hladina. Když je rozbouřená, nelze v ní vůbec nic spatřit. Ale když ji uklidníš, odpovědi se ukáží jako na stříbrném podnose.“ Tohle není z Amway, abys to zase nedefinoval jako součást vymývání mozku. 🙂

    Nemůžeš pochopit Amway ani nic z její filozofie, když tvoje mysl bude jejím směrem naprosto rozbouřená. Nemůžeš. Takže tohle je problém. Nemáš možnost to pochopit z objektivních příčin. A jelikož ti pochopení nebylo umožněno, tak tvé postoje pak vypadají jak vypadají. Jsou hloupé, protože se nezakládají na skutečnostech, ale na faktu nepochopení. Jediná možnost jak z toho ven je především se vymanit z iluze vlivu. Ale to už zacházím dost hluboko do lidského povědomí a nevědomí.

  39. Příběh ze života, včera:

    Dělal jsem pro jednu známou známého servisní zásah na jejím PC. A samozřejmě jsme se dali do rozhovoru o Amway, protože jsem v koupelně uviděl pastu na zuby Glister, když jsem šel s malým synkem (3,5l) na záchod (jezdí se mnou občas na vedlejší druhy podnikání, co máme doma 14 dni druhé mimčo).

    Paní už je v důchodu. Přesto nakupuje produkty Amway už řadu let. A je z nich nadšená. Nekupuje jich moc, ale na tom nezáleží. Co mě u důchodkyně překvapilo byl jasný postoj ke kvalitě a trvanlivosti. Důchodci totiž především jako první koukají hlavně na cenovku. O pastě mi vyprávěla jako zkušená obchodnice, ale především jako velmi spokojený zákazník. Přesně věděla v čem spočívá kvalita i ekonomická výhodnost, aniž by jí to někdo vnucoval. Bylo to její vlastní rozhodnutí a její vlastní postoj. Opět jsem byl pyšný na svůj byznys ještě o něco více, přestože ta paní není moje klientka. A naše vztahy se upevnili, protože jsme si našli další společné téma se shodnými názory a postoji. Tohle ve světě tam venku téměř nepotkáte. Všudypřítomná nevraživost, nenávist, sobectví a klam. Nejčastěji využívaná příležitost je „někoho podrazit“.

    Amway dokáže spojovat lidi i jen díky svým produktům. Ale když to někdo nechápe, nedá se nic dělat. Bohužel. (pro něj)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *