Amway: podvod a manipulace, část 2

Vzhledem k systematickému mazání na stránkách spravovanými Amwayáky, zde uvádím do reality některé jejich výroky a lži.

Doporučuji všem zamyslet se nad tím, co mu Amwayáci povídají, a hlavně nepodlehnout jejich manipulaci.

„Hmm, tak to jsi tedy asi byl na jiných seminářích, než na které jezdím já. Na seminářích naší organizace bývá totiž kolem 500 lidí na 21%, desítky Rubínů, Perel a Smaragdů, což jsou všechno lidé s výdělky 50 – 200 tis./měsíčně (jenom z Amway). A na parkovišti stojí Ferrari, Corvette, Jaguary, Porsche, Infinity, pár Mercedesů apod. Možná, že se špatně koukáš, nebo prostě nechceš vidět.“

Pokud by se na semináři sešli desítky lidí, kteří mají příjem 600 000,- Kč – 2 400 000,- Kč ročně a pokud by těch 500 lidí na 21% vydělávalo pouze 10 000,- Kč měsíčně, tak pouze tito lidé by museli na provizích dostat výrazně více než Amway v ČR ročně vyplácí.

Ve skutečnosti to je tak, že cca 90 nejvýše postavených českých Amwayáků si rozdělí přes 70% všech provizí a ten zbytek je rád, když má tisícovku měsíčně čistého zisku nebo spíš, když mu to pokryje alepoň část nákladů na tento byznys se sny.

A na tom parkovišti ve skutečnosti stojí pouze Mercedes Hassmana nebo Čížka a ostatní luxusní vozy existují pouze v představách zmanipulovaných Amwayáků.

„Ano, tušíte správně! Někteří kritici, kteří viděli marketingový plán, tuší, že když budete pracovat v Amway, můžete si vydělat a dokonce i zbohatnout. Jejich problém je, že se bojí to vyzkoušet. Bojí se, že by neuspěli, nebo se bojí, co si o nich pomyslí jejich okolí (oni přece nestudovali proto, aby prodávali Amway). Lidé, kteří uspěli v Amway, tyto strachy museli na začátku překonat také. Někteří jiní těmto strachům ale podlehnou a pak nastupuje závist vůči těm, kdo uspěli. Závist vůči Platinám, Smaragdům a Diamantům. Ukažme si na ně! To jsou ti, kterým je potřeba se pomstít! Jdu hned na Internet a tam jim to nandám! Udělám vše proto, abych je ponížil, pomluvil a uškodil jim!
Amway podnikání není jediná věc, kterou lidé na Internetu kritizují. Kritiky se dočkaly i takové osobnosti jako Walt Disney, Thomas Alva Edison nebo Albert Einstein.“

Když ukradnu peněženku a někdo mě za to zkritizuje, tak se budu bránit tím, že mi závidí ukradené peníze a že lidi kritizovali i Einsteina??
Taková argumentace je absurdní a demagogická!
Ovšem Amwayáci se tímto způsobem brání, protože stejně jako nelze normálními argumenty obhájit krádež peněženky, nelze ani obhájit Amway.

„Jen ještě k tomu povzbuzování – je jasné, že pozitivní motivace je dobrá věc, ale u Amway je to tak strašně přehnané, že mám jako nepříliš zaujatý pozorovatel pocit, že asi neberu správné drogy nebo tak něco (to prosím berte jen jako přirovnání). Takhle (skoro) zvenčí to fakt působí sektářsky….. odpověď amwayáka Viktora: Co se týče motivace – Vím přesně, jak se cítíš. Když jsem v byznysu začínal, cítil jsem se úplně stejně. Ale postupem času jsem tomu přišel na chuť a dnes mi tento způsob motivace naprosto vyhovuje a líbí se mi.!“

„Pokud by na to byl člověk sám, pak by to možná byla pravda. Ale v tomto businessu má možnost využít schopností svého sponzora a všech dalších lidí nad sebou. Pokud člověk je pracovitý, ale nemá schopnosti, tak než je získá, může zájemce napojit na svou sponzorskou linii, kde je vždy dostatek lidí, kteří mu mohou pomoci. To je výhoda tohoto businessu. Sport je trochu nešťastný příklad, protože tam záleží i na vrozených dispozicích, zatímco v Amway businessu ne.“

Klasická lež o tom, že může uspět každý. Teoreticky to samozřejmě možné je, ale praxe je samozřejmě taková, že se zmanipulovaní lidé pod vidinou zbohatnutí pouštějí do nečeho, na co prostě nemají. Z hlupáka nikdo neudělá špičkového obchodníka, takže dotyčný pouze přivede Amwayákům své přátele, udělá ze sebe ještě většího blba a příjde o peníze utracené za semináře, vzdělávací materiály a hlavně předražené amway výrobky.

Autor článku: vor v zakone

35 komentářů u “Amway: podvod a manipulace, část 2

  1. Vzhledem k systematickému mazání na stránkách spravovanými Amwayáky,…

    Tady zase dochází k systematickému mazání řízené kritikem. Tady je to podle tebe v pořádku? (je, viď?) Hlavně, že se tu můžete ukájet manipulací. 🙂

  2. Cody:

    Napiš zde, co konkrétně ti zdejší admin smazal.
    Pokud ti to opětovně smaže, uveď to na vašich stránkách. Zatím jsem si totiž nevšiml, že by někdo z vás zveřejnil např. nějaký převratný výpočet, který by vyvracel ty naše…

  3. vor v zakoně:
    Zatím jsem si totiž nevšiml…
    To je jasný, že jsis nevšiml, když to admin furt maže. Ani nemá odvahu, aby mi to smazání odůvodnil.
    Jinak blog amwayfakta nejsou moje, takže slovo vaše není přesné (ale to je spíš detail)

  4. OK. Nebudu nad tím polemizovat.
    Napiš mi ale, co přesně ti tedy admin smazal.
    Pokud nic neuvedeš, beru mazání zde jako pouhý výmysl…

  5. To je zase vykvet demagogie 🙂

    Jak jsi u toho vypoctu prijmu zminovane skupiny prisel na to, ze autor psal o malem ceskem seminari? 🙂

    Opet manipulativni sebededukce, ze? A nebo jen ucelovy vymysl?

    No jak jinak.

    Proc se porad vyptavate, co zdejsi admin smazal? Proc myslite, ze on sam na to nikdy nereaguje, na rozdil od stranek Amway-Fakta, kde admin duvody peclive vysvetluje a komentare maze az ex-post?

    Toliko k udajne systematicnosti mazani. Na AF. Alespon si ty moulo nastuduj, co je to systematicky 🙂

    Zde nejsou neschvalele vubec zverejneny, takze je nikdo cizi vubec nikdy nevidi.

    K dukazum o mazani zde je na AF cely clanek i s priklady. Nechtejte ale po me proboha, abych si delal kopie prispevku, to fakt tedy ne.

    Co se tyce dalsich udajnych „lzi“, tak panove na AF nabidli primou konfrontaci komukoliv, takze otazka existence tech zpropadenych limuzin je snadno prokazatelna.

    Nikdo z vas se ale NAHLE RADEJI NEPRIHLASIL 🙂 Najednou ticho po pesine, o dukazy najednou neni zajem 🙂

    Když ukradnu peněženku a někdo mě za to zkritizuje, tak se budu bránit tím, že mi závidí ukradené peníze a že lidi kritizovali i Einsteina??
    Taková argumentace je absurdní a demagogická!
    Ovšem Amwayáci se tímto způsobem brání, protože stejně jako nelze normálními argumenty obhájit krádež peněženky, nelze ani obhájit Amway.

    Tak tohle je suverenne nejvetsi DEMAGOGIE, jakou jsem kdy cetl. Kupodivu zdejsi expert na definovani demagogii, jisty Martin, ma zrejme dovolenou, jinak by uz urcite startoval PC 🙂

    Kradez penezenky je bezpochyby trestny cin kradeze, cili jej bezpochyby obhajit nelze. To je stav ceskeho prava.

    Prodavat lidem zbozi naopak trestne neni. Amway je taktez zcela legalni v kazde zemi, ve ktere pusobi. Tak pravi zakon.

    Takze srovnavat kradez penezenky a Amway muze jen naprosty blb, ucelovy manipulator a Martin, ktery svym mlcenim dava souhlas 🙂

    Ze se lide v Amway na zacatku pousteji do neceho, co neznaji, neni zadna lez, ale pravda.

    Pravda, ktera plati vzdy, kdyz se clovek pousti do neceho noveho.

    Kdyby lide vedeli presne, co je v zivote ceka, mozna by se radeji ani nenarodili, rozhodne by je ale zivot nebavil. O tom totiz zivot je, rvat se s neocekavanym.

    Bestmen ale diktuje vsem jasny rad veci, kazdy clovek musi Amway nenavidet, jinak neni normalni a nikdo nesmi zkouset nic, pokud nema zaruceno, ze uspeje.

    A pak ze kdo je tu DEMAGOG A MANIPULATOR 🙂

  6. Co pak povazuji za naprosty vrchol drzosti, zoufalstvi a nuloveho charakteru, je vytrhavat z kontextu neci prispevky a bez konzultace s autorem je manipulativne a po svem vykladat v oficialnich clancich.

    Tohle je ta svoboda slava, kterou se tu Martin ohani? Ze naprosto prekroutim cizi myslenku ci navrh cloveka, ktereho nezmam a bez konzultace s nim ji totalne sprasim k nepoznani podle vlastnich domenek?

    Takhle ted funguje opravnena kritika na ceskych blozich?

    1. Podívej se na Amway – fakta, tam admin, pokud se objeví příspěvek od někoho, kdo zrovna nehýká blahem z Amway jaru, promazává příspěvky, někdy je maže i celé a pak na ty vymazané příspěvky odpovídá… To ti připadá normální? Přitom to objektivně musí být docela inteligentní člověk, když pracuje na VŠCHT. Snad to tam o něm nikdo neví, to by musel mít z ostudy kabát, když se místo vědeckých prací věnuje takovým nesmyslům a nahánění internetových anonymů. Je to škoda, ten člověk má nejspíš na víc. A co ty ACZ? Prý jsi měl jednu dobu stovky lidí ve struktuře. Teď už bys měl být někde na tom Amway ostrově a řešit, co s tou hromadou peněz z pasivního příjmu budeš dělat, ne? Ne, promiň, dělám si srandu, oba víme, jak to dopadlo a že to dopadlo, jak to v Amway dopadne skoro vždycky…

  7. „Jak jsi u toho vypoctu prijmu zminovane skupiny prisel na to, ze autor psal o malem ceskem seminari?“

    Bavili jsme se o příjmech českých Amwayáků, takže každopádně buďto lhal nebo mystifikoval.

    „Zde nejsou neschvalele vubec zverejneny, takze je nikdo cizi vubec nikdy nevidi.“

    Na vašich stránkách mi admin zveřejní sotva půlku komentářů. Tady ovšem spolu diskutujeme a nevšiml jsem si, že by se tu někdy nemohla objevit tvoj reakce.

    „Co se tyce dalsich udajnych „lzi“, tak panove na AF nabidli primou konfrontaci komukoliv, takze otazka existence tech zpropadenych limuzin je snadno prokazatelna.“

    Viktor řekl, at se přijedu podívat. Vzápětí Me reagoval, že na to vlastně nemáte čas.
    Můj příspěvek o tom, jakou pak mají cenu takové výzvy, admin smazal… :mrgreen:

    „Kradez penezenky je bezpochyby trestny cin kradeze, cili jej bezpochyby obhajit nelze. To je stav ceskeho prava.
    Prodavat lidem zbozi naopak trestne neni. Amway je taktez zcela legalni v kazde zemi, ve ktere pusobi. Tak pravi zakon.“

    Zkus zapojit mozek! Použil jsem extrémní příklad, aby to bylo jednoznačné. Tak nahraď krádež peněženky prodejem zboží BECK a jsi na tom stejném. Ten přece také kritizují lidé na internetu. Je to proto, že Beckhauserovi závidí jeho vilu v hodnotě obratu amway za čtyři roky??
    :mrgreen:

  8. NE!, nebavili, zase lžeš!

    Bavili jste se o tom, jestli před stadiony (např. ten okolo kterého jezdíš), mohou, či stojí, luxusní limuzíny, odpovídající počtu úspěšných distributorů na konkrétním semináři.

    A na stadionech se pořádají pouze mezinárodní semináře, kam se sjíždějí distributoři ze všech okolních zemí konkrétní distributorksé skupiny.

    A skupina, ve které je Viktor jedním z leaderů, při mezinárodním setkání tolik vysokých kvalifikací na místě semináře skutečně má.

    Český seminář konkrétní skupiny (např. N21, nebo nebo nebo) seminář se vejde obvykle do konferenčního sálku menšího hotelu, např. Voroněž v Brně.

    Čímž jste zmanipulovali celý tento článek. Idioti. Ale vám je to samozřejmě úplně jedno, cílem je něco jiného, pravda a fakta vůbec ne 🙂

    Kluci ti pořád něco vysvětlují, ale ty vůbec nic z toho buď nečteš, nebo to záměrně nechceš akceptovat, nebo jsi tak hloupý, že tomu prostě nejsi schopen porozumět – vyber si, žádná jiná varianta už není.

    Kdy vyrazíš na Viktorovo pozvání na projížku jedné z jeho „limuzín“, které podle tebe nikdy neexistovaly?

    Kolikrát ti vysvětloval Admin na AF co a proč ti smazal? Kolikrát? Já to přestal počítat po deseti. Kolikrát ti proboha maminka vysvětlovala, že na záchodě pak musíš spláchnout? Milionkrát?

    Kolikrát mi třeba vysvětlil nezveřejnění příspěvku zdejší admin? ANI JEDNOU, VŮBEC NA DOTAZY OHLEDNĚ MAZÁNÍ NEREAGUJE.

    Viktor řekl, at se přijedu podívat. Vzápětí Me reagoval, že na to vlastně nemáte čas.

    Další MEGALEŽ, ty jsi skutečně zdatný hajzík 🙂

    Viktor řekl, že klidně můžeš přijet. ME tě upozornil, ať ale nepočítáš stím, že by přijeli oni za tebou, na to, že nemají čas. A to je hergot sakra rozdíl, nebo snad ne? Navíc, pozval tě Viktor, nebo ME? Tak se o tom bav s VIktorem a ne s někým jiným? To je přece normální, ne? Řešit věci s tím, s kým jsi domluvený, nebo to snad sám děláš jinak?

    Jak tohle může číst zdejší hlídka proti potírání psaní nesmyslů bez odezvy, to tedy nechápu, co, Martine? 🙂

    Pokud ukradenou peněženku vyměníš za firmu BECK, přesunul ses pouze z bláta do kaluže. Srovnávat BECK a Amway, je totiž úplně stejná debilovina, jako s tou ukradenou peněženkou. Ty dvě firmy mají asi tolik společného, jako BECK a Tescoma.

    Je zřejmé, že tvůj intelekt ti vůbec nebrání srovnat Amway naprosto s čímkoliv. Což také pravidelně děláš.

    Měl by ses vrátit tam, kde sis nakakal na hlavu a napravit to, takovou možnost samozřejmě máš, jinak ti to tam zůstane napořád.

    A nepřethuj své zbabělé výlevy od jinud sem, to máš tak prťavého pindíka, že neustojíš své „názory“ projevené tam ..?

  9. acz:

    Ale skoro žádné limuzíny ani sporťáky tam nestojí.
    Pokud se tam sjeli lidé z celého světa, tím hůř pro amway :mrgreen:

    Já se klidně podívám na jejich sporťáky, ovšem oni odmítají přijet, což konstatoval i tvůj guru ME. Že poté další tvůj kámoš admin smazal mou komunikaci s Viktorem, také není moje chyba.

    Maže mi cokoliv, co se vám nehodí do krámu. Tady admin nemaže ani přímé urážky. Tak se zkus zamyslet nad tím, kdo nezvládá svobodnou diskuzi…

    K BECK vs Amway: já netvrdím, že je to to samé, ty dementní demagogu!
    Konstatuju, že prodejci BECKu obhajují svou firmu uplně stejnými argumenty jako vy. To je prostě fakt, na kterém nic nezměníš.

  10. To už vážně není legrace Vore!

    Já jsem psal, že, cituji: kam se sjíždějí distributoři ze všech okolních zemí konkrétní distributorksé skupiny.

    … a ty z toho hned automaticky uděláš CELÝ SVĚT 🙂

    Přesně tady je tak překážka v komunikaci s tebou.

    Tohle vážně nemá cenu, to se snadněji domluvím se svým sedmiletým synem, postiženým Autismem.

    Přímá urážka není důkaz o tom, že lžete, takže proč by Admin zde mazal urážky? Naopak, těch potřebuje co nejvíc, provokativní příspěvky násobí aktivitu přispěvovatelů a jemu tím rostou příjmy z reklamy.

    Na FA ti nemažou to, co se Amway nehodí do krámu a ty to víš, mažou se tvé ničím nepodložené spekulace a to až po té, co jsi byl vyzván k jejich potvrzení, ale ty jsi to neudělal. Pokud ti ani tohle nedává smysl, tak „blahoslavení chudí duchem“ 🙂

    Nepleť si svobodu slova se lhaním, pošpiňováním a pomlouváním. Za to tě dostane před soud (pokud bude chtít) každý takto poškozený v každé svobodné zemi, včetně těch, kde je svoboda slova nedotknutelná.

    Doprdele proč by měli jezdit oni za tebou? To si jako děláš srandu? 🙂 To fakt myslíš vážně? Byl jsi přece pozván k nim a to se nijak nezměnilo.

    Ale přijal jsi to pozvání? Hm? Nebo ses pokakal strachy? Adpověz … přijal, nebo ne?

    A co jako vyplývá z toho, že někdo obhajuje svoji práci?

    Nedělá to snad v podstatě každý?

    To tvůj intelekt vydedukoval tuto neuvěřitelnou myšlenku jako důkaz, nebo oprávnění k pomlouvání a kritizování každého, kdo obhajuje svoji práci?

    Vážně bych tě chtěl potkat osobně, moc rád bych se toho setkání s limuzínami zúčastnil. Tak co, přijedeš?

  11. acz:
    Jestli jenom z okolních států nebo celého světa je bezpředmětné.
    I kdyby přijeli pouze z ČR, tak je zjevné, že je amway byznys totálně ubohý! Pokud přijeli i ze zahraničí, tak je to ještě horší a je jedno jestli z jedné země nebo padesáti.
    Chápeš? Nebo jsi taky autistický dement?

    Na FA mažou cokoliv, třeba mou reakci na výzvu Viktora. Tady ti nesmažou ani přímé urážky. Nevím, co chceš ještě srovnávat. 😉

    Znovu ti říkám, že nedávám rovnítko mezi BECK a Amway a že nezakazuju nikomu obhajovat sebe nebo jeho práci.
    Konstatuju to, že prokazatelně amorálně fungující firma BECK hájí svou činnost uplně stejnými argumenty jako vy Amway.
    Stále to nechceš pochopit?

  12. Jinak, jestli chceš předvést svoji limuzínu, přijeď do Prahy. Natočíme o tom s adminem reportáž, kterou zveřejníme na těchto stránkách.

    Konečně všem po těch letech ukážeš, že nejsi jen uplný chudák, který Amway „podnikání“ pouze dotuje. :mrgreen:

  13. Nemám dovolenou, jen sem čekal, až zas budeš plácat blbosti. A nezklamals.

    „Co pak povazuji za naprosty vrchol drzosti, zoufalstvi a nuloveho charakteru, je vytrhavat z kontextu neci prispevky a bez konzultace s autorem je manipulativne a po svem vykladat v oficialnich clancich.

    Tohle je ta svoboda slava, kterou se tu Martin ohani? Ze naprosto prekroutim cizi myslenku ci navrh cloveka, ktereho nezmam a bez konzultace s nim ji totalne sprasim k nepoznani podle vlastnich domenek?

    Takhle ted funguje opravnena kritika na ceskych blozich?“

    K tomu mám několik poznámek.

    1. Moje úvaha na téma svoboda slova a zásahy administrátorů byla obecná. V žádném případě sem netvrdil, že tady je to lepší než jinde.
    Aby to pochopili opravdu všichni ještě sem to dodatečně vysvětlil:

    „Komentuje Martin, 17.7.2014 @ 11.04

    cody: když si pozorně přečteš co sem napsal, tak zjistíš, že jsem nepsal „tady“ či „tam“. Předpokládal sem, že to rozumný člověk pochopí tak, že je to problém kdykoli a kdekoli.“

    Takže pan acz nepochopil ani toto upřesnění ale spíš se mu jen hodilo něco vytrhnout z kontextu a zas si něco vymyslet.

    2. Vždyť ty sám neustále vytrháváš něco z kontextu a navíc s oblibou slůvko vypustíš nebo slůvko přidáš. Takže jako pobavils. Pěkná sebereflexe.

  14. To je pozoruhodne, vore 🙂

    Viktor ti nabidl predvedeni sve Amway flotily vozu, staci, kdyz se na ne prijedes podivat. To jsi v podstate odmitl se zaverem, ze mame tedy my jezdit za tebou?

    To je vtip?

    Jestli chcete neco natocit, musit zbalit fidlatka a prijet, tak jak to delaji vsichni normalni novinari.

    Dava to smysl i panu Martinovi? Nebo taky ne?

  15. Ty mas casto plnou hubu pozadavku na rovnopravnost v diskusi, ze ty jsi takovym prikladem.

    Kazdy tvuj souputnik v boji proti Amway tu blaboli den co den neskutecne hovadiny, ale ty tise mlcis a vyckavas, co vypadne ze mne!

    Pasoval ses sam na hodnoticiho, co je a co neni blabol, jinemu upiras hodnotit, co je a co neni pravda, v ramci tve vlastni ideologii o svobode slova.

    Ty jsi taky vejlupek! Ukazkovej hajzlik.

  16. Vore, Vore, plujici v potoce 🙂

    Az zase budes srovnavat pokoutny byznys BECK a legendu MLM Amway, zkus porovnat BECK a Amway treba v tomhle:

    Společenská zodpovědnost
    Kampaň na podporu dětí Amway ONE BY ONE™:
    225 milionů amerických dolarů věnovaných od roku 2003
    11 milionů dětí přijalo pomoc od roku 2003
    3,1 milionu hodin práce dobrovolníků společnosti

    Ochrana životního prostředí:
    Programem OSN na ochranu životního prostředí (UNEP, 1989)
    Certifikace organizací Wildlife Habitat Council
    ISO 14001 Certifikace výrobních závodů Amway v Adě v USA a v Kantonu v Číně

    Členství:
    WFDSA: Světová federace společností přímého prodeje
    Seldia: Evropská asociace přímého prodeje
    FEDMA: Evropská federace přímého a interaktivního marketingu
    EBA: Evropská obchodní asociace
    AmCham: Americká obchodní komora při EU
    ERNA: Evropská aliance pro zodpovědnou výživu
    AOP – Asociace osobního prodeje
    ČASP: Česká asociace pro speciální potraviny
    AMSP: Česká asociace malých a středních podniků
    AmCham: Americká obchodní komora ČR

    Některé značky produktů:
    Krása: beautycycle™, ARTISTRY™, Satinique™;
    Výživa: NUTRILITE™
    Domácnost: AMWAY HOME™, eSpring™, iCook™, L.O.C.™
    (Pozn.: co TM, to svetovy pojem a respektovana znacka.) Jak je na tom BECK?

    Počet patentů: 1.000
    Počet nevyřízených patentů: 700
    Počet vědeckých pracovníků: 900

  17. acz: Tak už minimálně počtvrté vaříš z mého příspěvku kritizujícího cenzuru.
    Tak tedy ještě jednou. Já cenzúru neschvaluji a nijak ti nebráním psát.

    Dokonce tě k tomu vybízím, když sem tě nespočetněkrát žádal, abys odcitoval nějakou mou lež. A nic.

    Víš jakej je rozdíl mezi tím co píšou oni a co píšeš ty?
    Oni tady píšou své pocity či doměnky, které nejsem schopen posoudit.
    Ty tady s aurou neomylnosti a nadřazenosti przníš lehce ověřitelná fakta.

  18. Cituji tvou lez:

    Ty tady s aurou neomylnosti a nadřazenosti przníš lehce ověřitelná fakta.

    Oni tady píšou své pocity či doměnky, které nejsem schopen posoudit.

    Takže pan acz nepochopil ani toto upřesnění ale spíš se mu jen hodilo něco vytrhnout z kontextu a zas si něco vymyslet.

    Vždyť ty sám neustále vytrháváš něco z kontextu a navíc s oblibou slůvko vypustíš nebo slůvko přidáš.

    Jen v tomto vlakne. A uz s tim vazne neotravuj, proc ti mam opakovat to, co sam vis nejlepe? Nebo jste snad dva?

  19. Oni tady píšou své pocity či doměnky, které nejsem schopen posoudit

    Ty nejsi schopen posoudit, jestli je Amway sekta?

    Ty nejsi schopen posoudit, jestli je MLM podvod?

    Ty nejsi schopen posoudit, hestli nejaky BECK a Amway je jedno a to same, nebo jestli je logicke tyto dva subjekty srovnavat?

    Ty nejsi schopen posoudit zda-li je fanatizmus to, co je zde za nej prezentovano?

    Ty hele, co jsi vlastne ve vztahu k Amway a lidem okolo ni tedy schopen posoudit?

    Ze bychom jako konecne pochopili tvoji ucast zde.

  20. Ne všechno to co jsi uvedl nejsem schopen posoudit.
    Ať se ti to líbí nebo ne není to lež. Je to otázka mé úvahy. A tobě nepřísluší posuzovat co jsem nebo nejsem schopen posoudit.

    To vytrhávání z konktextu přejdu s úsměvem, uvedl sem tady bezpočet příkladů, kdy sis k mému výroku něco přidal nebo ubral a pak to kritizoval.

    Co jsem schopen posoudit je například, když:
    – nesmyslně kritizuješ zobrazovanou kontextovou reklamu
    – nebo když si tvrdil tu blbost o daních

  21. Co tedy doopravdy delas v diskusi ohledne Amway, jedine diskusi zde i jinde, kde se vyjadrujes, bohuzel vsak ke vsemu moznemu, tematicky nepodstatnemu, viz „dane“ ci „kontextova reklama“ jen ne k Amway, jejiz avizovane kontroverze tedy nejsi schopen posoudit?

    To pravdepodobne taktez nejsi schopen posoudit 🙂

    Tobe prislusi posuzovat, co z me klavesnice je ci neni „blabol“? Mas snad patent na definice blabolu?

    Tve „bezpocet“ mi pripomina PePeho a Vorovo „spousta“, „po celem svete“ a td. Taky pekny blabol.

  22. Když jsem si tak prošel na amway faktech pravidla pro schvalování komentářů, tak si vy kritici (vlastně kdokoli) tam nemáte na co stěžovat.

  23. Cody: Myslím, že si nestěžujeme, neb po osobních zkušenostech už tyto stránky nenavštěvujeme… 😉

    Patrik: Pasivní příjem v MLM je něco jako Yetti, všichni o něm mluví, ale nikdo ho nikdy neviděl. U prodeje drogistických výrobků je prakticky nemožné něčeho takového dosáhnout. Znám i pár lidí z daleko lukrativnějších poradenských MLM a ani tam se to naprosté většině nepovede a v Amway i fin. poradenství to souvisí s neustálou enormní fluktuací. Jeden můj známý poskládal už desítky týmů a všechny se rozpadly. Naštěstí už pochopil, že se žene za nedostižným snem a vydělává především jiným, takže šel na VŠ a tu fin. poradenskou firmu pomalu opouští. Nicméně musí opravdu pomalu, protože de facto je sice „podnikatel“, nicméně podepsal tak šílenou konkurenční doložku, že řeší, jak se z toho dostat, aby nakonec neskončil s holou prdelí a exekucemi, jako velká část jeho kolegů…

    Mám známé, zaměstnance, kteří sem tam také museli podepsat konkurenční doložku, ale s tím, co podepsal tento „podnikatel“ se to nedá srovnat…

  24. no právě, ale jsou tu cesty jak si pasivní příjem zajistit a upřímě jak píšeš tak zaměstnání je pro mě horší jak smrt, žádná svoboda, 9hodin denně v práci, další hodina v háji oblékáním, dojižděním atd, za celý život si na nic nevyděláš, celý život platíš hypotéky a splátky a ještě tyhle sračky většina z lidí naučí své děti, děkuji ,ale nemám zájem…
    Ano, je možná 0-5% lidí v práci spokojených, šťastní ti, co mezi ně patří, 95% to bere jako nutné zlo a nechápu, jak to že to nechtějí změnit a 50 let tam chodí, aby pak dostali 40% platu a žili na pokraji chudoby

  25. Patrik: jj, já třeba pronajímám…

    Jinak ohledně té práce pozor na MLM propagandu. Taky jsem někdy naštvaný na kolegu v práci atd., ale to je normální, stejně jako jsou u nás podnikatelé neustále naštvaní, že jim odběratelé platí po splatnosti atd., prostě ať děláte co děláte, občas Vás to naštve.

    Pro naprostou většinu lidí je ale práce výrazně a nesrovnatelně lukrativnější, než jakékoliv MLM. Podle nějaké americké MLM asociace je průměrná roční odměna v US MLM nějakých 2400 dolarů ročně před započtením nákladů. I při té nejpodřadnější práci si v USA vyděláte ročně několikanásobně více.

    Není to vlastně strašně vtipné, když Vám někdo začne vykládat, jak je práce k ničemu a v „podnikání“ vydělává podstatně méně, než Vy?

    Ano, důchod skutečně není žádné terno, nicméně dnešní živnostníci skákající z pyramidy do pyramidy dopadnou ještě hůře, protože většinou stejně žádné daně ani pojištění neplatí a pořád je lepší mít cca 40% platu, než obcházet sociálky, aby dotyčný „podnikatel“ dostal alespoň životní minimum…

  26. acz: Ano, a na těchto pár jmen dnes maká (tedy především se samozásobuje) téměř 4 000 000 mravenců…

    Mimochodem našel jsem tam i jména Pat & Greta Gregory a Dave Butler, což jsou ti slavní diamanti (obětní beránci), kterým bylo jejich „podnikání“ v UK ukončeno firmou Amway ze dne na den…

    😆

    Ale ničemu se nedivím, to jsou zkrátka ti jediní správní a objektivní z Amway-fakta… :mrgreen:

  27. Ale jdi ty zvanile.

    Jeste pred chvili neexistovali, jako Yetti, najednou uz jich tedy par je, oficialni cisla Amway hovori o mnoha tisicich jedincu a v neposledni rade je zivi zakaznici 🙂 Coz je zrejme ta zvracenost 🙂

    Ty sis ve sve nekonecne demenci zrejme v zivote nic nekoupil, aby z toho nahodou nekdo jiny nemel nejakou provizi, zisk, ci vydelek 🙂

    Coze to ty sam pronajimas? Jizdni kola?

    Kdyz jsi tak moc chytry a vis co je spravne, nauc me svuj byznys, ja prijedu a budu se od tebe ucit, abych byl take takovy frajer a uspesny clovek, souhlasis? Kdy bych mohl prijet na prvni schuzku?

  28. acz: Už jsem se bál, že jste svou výhružku, že opustíte czblog, myslel vážně… 😆

    Ano, ukázat celosvětové statistiky je sice hezké, nicméně česká realita je o poznání smutnější:

    http://www.amwaywiki.com/Czech_Republic

    Zkrátka kolik milionářů uživí roční vyplacené odměny v českém Amwayi, které se pohybují kolem 93 mil. Kč?

    Z 93 milionů nejde udělat víc, než 93 milionářů (a to úplně pomíjíme náklady těchto lidí), pokud by nikdo jiný z 25 000 členů nedostal ani korunu…

    Je to jednoduchá matematika, nic víc není třeba…

    Vy byste chtěl proškolit v pronájmech? Proč? Vždyť jste v nejlepším byznyse na světě ne?

    Nebo už také hledáte zadní vrátka?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *