Přestěhujte si svou firmu do daňového ráje, nebudete platit daně!

V Česku je neúměrně vysoké zdanění příjmů, to víme všichni, a do budoucna to bohužel lepší nebude! Štvou vás vysoké daně v ČR? Pokud ano, tak se zde naskýtá možnost přesunout vaši firmu do oblasti tzv. daňového ráje a minimalizovat, nebo dokonce eliminovat, tak platbu daně. Z Česka se do daňových rájí stěhuje  spousta firem, které nechtějí platit vysoké daně a být šikanování při častých finančních kotrolách. Jedná se o tzv. Offshore společnosti. Tento trend je prudce na vzestupu a využívá ho čím dál více firem. Ono totiž nejen, že v daňových rájích neplatíte daň, ale vyhnete se také neúnosné byrokracie, která panuje v ČR, za kterou mnohdy může Evropská unie.

Za státy tzv. daňového ráje lze považovat např. Bahamy, Britské Panenské ostrovy, Kypr, Lucembursko, Seychelská republika, Panama, Kajmanské ostrovy, Lichtenštejnsko, Bermudské ostrovy, Gibraltar, Nizozemí, Estonsko, Západní Samoa, USA a jiné.V USA je vysoké daňové zatížení (pro místní firmy), nicméně pokud firmu nespoluvlastní občan USA, nezaměstnává američany a firma nemá v USA žádný obrat, tak je USA považována za daňový ráj.

V daňových rájích se neplatí vůbec žádné daně?

Existují země, kde se skutečně zahraniční firmy neplatí žádné daně, v jiných zemích je to  pouze symbolická daň :-). Některé země dokonce ani nepožadují minimální kapitál firmy, jiným zemím zase postačí jen základní údaje o firmě.

Daňový ráj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *