Film Jádro / The Core (2003)

Jádro je katastrofický film, který simuluje možný konec světa. Na Zemi se dějí divné věci – záhadně umírají lidé, kteří mají kardiostimulátor… ptactvo je zmatené… problémy má i raketoplán, který se snaží přistát. Vláda povolává geofyzika dr. Joshua Josh Keyese (Aaron Eckhart), který zjistí, že se přestalo otáčet zemské jádro, což způsobilo to, že elektromagnetické pole Země se rozpadá. A to je pro lidstvo doslova katastrofa – konec světa. Keyes oznamuje vládním činitelům, že během jednoho roku bude Země zničena. Nastává otázka, jak roztočit zemské jádro. Vláda začne stavět loď s názvem Vergilius, která bude poháněna nukleárním reaktorem, a která má za úkol dopravit posádku do rozžhaveného nitra Země. Tam má posádka odpálit jadernou zbraň. Jaderný výbuch má způsobit to, že se zemské jádro opět začne točit. Úkol je to nelehký, ale posádka Vergiliusu zachrání lidstvo!

Zajímavý okamžik je, když je loď vhozena do moře a následně doprovázena delfíny… A nakonci to jsou právě delfíni, kdo zachrání přeživší z lodi Vergilius.

Jádro je bezpochyby originální katastrofický film.

Ve filmu hrají: Aaron Eckhart, Hilary Swank, Stanley Tucci, Tchéky Karyo, Delroy Lindo,  Richard Jenkins, DJ Qualls, Bruce Greenwood, Alfre Woodard, Christopher Shyer, Glenn Morshower, Fred Ewanuick,  Alec Medlock, Terry O’Quinn, Nicole Leroux, Hrothgar Mathews, Dion Johnstone a další.

Jádro / The Core (2003)

Jádro / The Core (2003)

Jeden komentář u “Film Jádro / The Core (2003)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *