11. září 2001 – řízená demolice WTC

Igor Chaun je český režisér, meditátor a příznivce esoteriky. Esoterika je okultismus. Chaun tvrdí, že pád dvojice mrakodrapů WTC byl způsoben řízenou demolicí.

Bohužel musím konstatovat, že Igor Chaun je úplně mimo. Ať už s esoterikou, tak i s konspirační teorií o řízené demolici budov Světového obchodního centra (WTC) 11. září 2001 – řízenou demolici prý provedli vládní agenti.

Igor Chaun je jako komunisti z Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) a dalších komunistických stran (KSČ 21…), kteří tvrdí, že listopad 1989 byl vyjednaný převrat, Islámský stát vytvořila a podporuje Amerika, imigranty dováží do EU samotná EU a Amerika, Al-Kájdu vytvořila Amerika, atd.

Video: 11. září 2001 – 14 let poté – dokument Igora Chauna
Nahlásit nefunkční video

Teroristický útok z 11. září 2001 v New Yorku

První unesené letadlo
Do severní věže WTC v New Yorku narazil v 8:46 Boeing 767 společnosti American Airlines s 92 lidmi na palubě. Boeing původně letěl z Bostonu do Los Angeles. Pilotoval ho terorista Muhammad Atta.

Druhé unesené letadlo
Druhý Boeing 767 United Airlines s 65 lidmi na palubě narazil do jižní věže WTC v 9:03. Letadlo původně letělo z Bostonu do Los Angeles.

WTC

Zřícení budov
Jižní věž WTC se zřítila 56 minut po nárazu. (v 9:59 hod.). V 10:28 se zřítila severní věž. Spolu s ní byl zdemolován i hotel Marriott. Jako poslední se v 17:25 zřítila nižší 47patrová budova číslo 7 Světového obchodního centra.

Třetí unesené letadlo
American Airlines č. 77 narazil do Pentagonu (sídla Ministerstva obrany USA v hlavním městě USA, Washingtonu, D.C.).

Čtvrté unesené letadlo
Stroj United Airlines č. 93 se zřítil v neobývané oblasti v Pensylvánii. Před zřícením došlo k souboji mezi teroristy a pasažéry. Letadlo mělo namířeno na Washington, D.C.. S vysokou pravděpodobností mělo zasáhnout Bílý dům.

Al-Kájda
K útokům se přihlásila militantní islámská organizace Al-Kájda. Útok provedlo 19 teroristů napojených na organizaci al-Káida.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *